Tarlós István átadta a felújított Erzsébet téri játszóteret

Óvodás gyermekek játszanak a felújított Erzsébet téri játszótéren

Átadta Tarlós István főpolgármester a felújított játszóteret az Erzsébet téren. A játszószereket három korcsoport szerint alakították ki, az idősebbnek sportpályát építettek, sakk- és kártyaasztalokat is elhelyeztek, továbbá a játszóteret körülvevő, mostanra már leromlott állapotú kerítéseket is kicserélték. A felújítás 27 millió forint összköltséggel valósult meg.

- Az Erzsébet tér a Belváros legnagyobb és egyik legkedveltebb parkja, története a Lipótváros építésével egyidős. A XIX. század elején még vásártérként funkcionáló területet 1854-ben kezdték el parkosítani több ezer facsemete beültetésével, 1872-ben kovácsoltvas kerítéssel vették körbe. Ezen a területen épült fel a ma már műemléki védettséget élvező buszpályaudvar 1948–1949 között – idézte fel az Erzsébet tér történetét Tarlós István. Kijelentette: ahogy a 2010 előtti fővárosi vezetés számos létesítményt, közteret, beruházást hanyagolt el Budapesten, így ezt a teret is. „Az Erzsébet téri kulturális központ és park felújításának befejezése és március 30-i átadása után méltán mondhatjuk, hogy ez a mai kor követelményeit minden szempontból kielégítő komplexum elérte a tervezők és a kivitelezők célját, vagyis a főváros szívében elhelyezkedő multifunkcionális létesítmény megújult formában került vissza Budapest kulturális, művészeti, szabadidős és turisztikai vérkeringésébe” – tette hozzá a főpolgármester.    

​​​ ​​

A megújult Erzsébet téri kultúrális központ és park
A munkálatok során 450 m2 betont dolgoztak be, 420 m2 üvegfelület, és 4600 m2 gránitburkolat újult meg, 3600 m2 természetes mészkőburkolatot cseréltek le, 5000 m2 zöldfelületet képeztek, öntőző rendszerek épültek, parkbútorokat telepítettek.