Mintegy 100 köbméter hulladékot takarítottak össze az FKF munkatársai az újév első napján

A rendezvény helyszínekről, a belvárosi utcákról, terekről mintegy 100 m3 hulladékot gyűjtöttek össze az FKF Nonprofit Zrt. munkatársai, ami jelentősen elmarad a korábbi évektől, és az előzetesen várttól is.
Ennek oka a hideg időjárás lehet.
 
A takarítási munkákat megtekintette a társaság vezetése, Dr. Horváth Béla, január elsejével kinevezett vezérigazgató és Nagy László műszaki vezérigazgató-helyettes.
 
Az óévbúcsúztató rendezvények helyszínein, többek között a Vörösmarty téren, továbbá a Kis- és Nagykörúton, valamint az alábbi aluljárókban és azok környékén:
- Boráros téri,
- Ferenc krt.-i
- Blaha Lujza téri,
- Nyugati téri,
- Kálvin téri,
- Astoria,
- Deák téri aluljárókban
január elsején reggel 06.00 órakor több mint 10 takarító- és szállító járművel, valamint mintegy 400 fő kézi erővel kezdődött meg a takarítás.
 
A fővárosban az év első napján mintegy 250 hulladékszállító gépjármű is kivonult a lakossági hulladék, illetve szelektíven gyűjtött anyagok elszállítására.
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján péntektől ónos eső, illetve havazás várható Budapesten, ezért január 2. (péntek) hajnali öt órától az FKF Nonprofit Zrt-nél ismét életbe lép a legmagasabb, hármas készültségi fokozat.
Az időjárás függvényében a társaság mintegy 90 téli célgéppel vonul ki, hogy szükség esetén síkosságmentesítse a budapesti fő- és közösségi útvonalakat, elősegítve ezzel a balesetmentes közlekedést.
 
Budapesti Városüzemeltetési Központ Kommunikációs és PR Igazgatóság
Fővárosi Közterület-fenntartó Zárkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság