Lakossági fórumokat tartott a Főtáv az észak-pesti távhőrendszer korszerűsítéséről

Két lakossági fórumot tartott a Főtáv Zrt. a most induló, uniós támogatással megvalósuló fejlesztésének bemutatására a IV., illetve a XV. kerület lakosai részére. A tájékoztató szándéka az volt, hogy az érdeklődők részletesen megismerhessék a beruházás célját, eredményeit, helyszíneit, várható időtartamát, valamint felkészítsék a kerületben élőket a munkákkal járó esetleges kellemetlenségekre.

A 4,5-5 milliárd forintos beruházás lehetővé teszi, hogy az Újpalotai Hulladékhasznosító Műben a kommunális hulladék elégetéséből nyert hőenergiát is felhasználják a távfűtésre és a használati melegvíz előállítására, ezzel csökkentve a távhőszolgáltatás földgázfüggőségét. A projekt másik fontos feladata az újpesti és az újpalotai távhőkörzetek összekapcsolása, a szolgáltatás biztonságágának növelése érdekében.

A fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, valamint a korszerű, előreszigetelt vezetékek beépítésével csökken az energiaveszteség, javul a rendszer gazdaságossága.

A Főtáv Zrt. – mely Magyarország legnagyobb távhőszolgáltató rendszerét üzemelteti – fontosnak tartja, hogy a lakosságot és a közületi felhasználókat tájékoztassa minden olyan eseményről, melyek befolyásolhatják mindennapi életüket. Jelen beruházás munkálatai a IV. és XV. kerület lakosait érintik elsősorban, ezért rendeztek mindkét kerületben lakossági fórumot.

A IV. kerületben 2014.06.11-én a Lóverseny téri Közösségi Házban, a XV. kerületben 2014.06.13-án a Kozák téri Közösségi Házban gyűltek össze az érdeklődők.

A Főtáv szakemberei részletes tájékoztatást adtak a projekt megvalósulásáról, bemutatták a munkálatokkal érintett területeket és a beruházás ütemtervét. Az érintettek türelmét és megértését kérték a várható kellemetlenségek – közlekedési fennakadások, zaj stb. – miatt, hiszen a fejlesztés eredményeit és előnyeit az itt élők fogják élvezni. Az ismertető után a jelenlévők tehették fel kérdéseiket.

A Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. az „Újpalotai Távhőkörzet Hulladékhasznosító Műből való részleges ellátása” című projektjéhez mintegy 533 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
 
BVK Holding Zrt. Kommunikációs Igazgatóság
Főtáv Zrt. PR csoport