Kábellopás történt a H6-os HÉV és a 41-es villamos vonalán

2013. február 19-én, kedden reggel a H6-os HÉV Szigetmajor megállóhelyénél ismeretlenek 200 méter kábelt loptak. Az anyagi kár körülbelül 1 millió forint. A helyreállítás ideje alatt, várhatóan 15 óráig Tököl és Szigetcsép között pótlóbuszok közlekednek. Ugyancsak kedden a 41-es villamos vonalán a Balatoni úti megállóhelynél ismeretlenek 72 méter kábelt loptak. Az anyagi kár 450 ezer forint. A lopás miatt a villamosforgalomban nem volt fennakadás.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is tesz. Ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Budapesti Közlekedési Központ