Jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani novembertől Óbudán, a Bécsi út térségében

Csatornarekonstrukciós munkálatok zajlanak a Bécsi úton a Nagyszombat utca és a Tímár utca között a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. megbízásából. November elejétől várhatóan december közepéig jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a térségben. A közösségi közlekedési változásokról a későbbiekben adunk részletes tájékoztatást.

Jelenleg a Nagyszombat utca és a Bécsi út csomópontban sajtolás folyik, melynek befejezési határideje 2013. november 15. A Bécsi úton a Nagyszombat utcától a Tímár utcáig terjedő nyílt árkos kivitelezés előreláthatólag 2013. november 5-én kezdődik és december közepéig tart. Az elkészült szakaszokon az útburkolatot decemberben véglegesen helyreállítják. 

A felújítás négy üteme

A munkavégzés négy szakasza alatt a Bécsi úton jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani. Az ütemek időpontja a kivitelező Colas Alterra Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint várhatóan így alakul:
• A 2013. november 5. és 15. közötti első ütemben a Bécsi úton a városközpont felé vezető útpályát lezárjuk a Nagyszombat utca és a Tímár utca között. A forgalom a városból kivezető útpályán halad majd 2x1 forgalmi sávon. A villamosforgalom zavartalan lesz.
• 2013. november 16. és 29. között (második ütem) a Bécsi úton az első szakaszban kialakított forgalmi rend lesz érvényben. A Nagyszombat utca nyugati ágát lezárjuk a Bécsi út és a Nagyszombat utca csomópontjában.
• A 2013. november 30. és december 14. között zajló harmadik ütem megtartja a Bécsi úton az első szakaszban kialakított forgalmi rendet. A Nagyszombat utca második ütemben lezárt nyugati ágát megnyitjuk. A Doberdó utat a Bécsi út felől lezárjuk. Az Óbudai Egyetemet a Nagyszombat utca–Kecske utca–Doberdó út útvonalon lehet majd megközelíteni.
• A harmadik ütem megvalósítása után a Bécsi úton a forgalomkorlátozások megszűnnek, és az időjárási viszonyok függvényében, előreláthatólag 2014 tavaszán várható a negyedik ütem megkezdése, melyben a Bécsi út városból kifelé vezető pályáját lezárjuk. A közúti forgalom mindkét irányban a városközpont felé vezető útpályán halad majd 2x1 forgalmi sávon. A Viador utcát és a Tímár utcát lezárjuk a Bécsi út felől. A San Marco utca forgalmi rendje megváltozik: a Tímár utca és a Viador utca között déli irányban egyirányú lesz.
 
A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők türelmét és egyúttal köszönjük megértésüket.

 

 

Budapesti Közlekedési Központ