Graffitiseket segített rendőrkézre a 33-as busz vezetője

2013. március 9-én, szombaton késő este a Móricz Zsigmond körtér felé tartó 33-as autóbuszon járművet rongáló graffitizőket ért tetten a busz vezetője. Értesítette rendőrséget, majd a Lépcsős utca megállóhelyénél át is adta a hatóságnak a tetten ért fiatalokat. A továbbiakban velük szemben a rendőrség intézkedik. Az Ikarus 435-ös típusú autóbuszban okozott anyagi kár becsült értéke mintegy 200 ezer forint. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) értesülései szerint a fiatalok az elmúlt két napban 12 másik buszt is összefirkáltak.
 
A graffitizés általános probléma, amely mindennapos gondot okoz a BKK és a BKV számára. A szakemberek folyamatosan újabb és újabb technikákat tesztelnek annak érdekében, hogy megvédjék a járművek tisztaságát, de így is hatalmas költséget jelent a mindennapos rongálás, firkálás. Ez pedig nemcsak a BKK-nak és a BKV-nak okoz kárt, hanem az utasoknak is, hiszen az ebből adódó menetkimaradások, vagy a nem megfelelő tisztaságú járművek nekik is bosszúságot, kellemetlenséget okoznak. Az értelmetlen rongálások okozta károk helyreállítására fordított összeg minden egyes forintját járműfejlesztésre, a szolgáltatás javítására fordíthatná a BKV.
 
A BKK és a BKV minden esetben együttműködik a rendőrséggel és minden segítséget megad a tettes mielőbbi elfogásához. A rongáló beazonosítása és előállítása ugyanakkor túlmutat a társaságok hatáskörén. A BKV és a BKK hangsúlyozza, hogy a rongálók ellen közös összefogásra van szükség, ezért minden esetben értesítsék a rendőrséget, vagy kollégákat.
 
BKK
BKV Zrt.