Csütörtökön két HÉV-vonalon is kábellopás történt

2013. április 25-én, csütörtökön a H6-os HÉV vonalán tápkábellopás történt. A vonalon egyszerre két helyen, a Szigetmajor megállónál, illetve a Timót utcai megállónál is eltulajdonították a betáplálási kábelt. A lopás által okozott teljes anyagi kár 1,6 millió forint.

Ugyancsak kábellopás és rongálás történt a H7-es hév vonalán a Kvassay gépháznál. Ismeretlen elkövetők megrongáltak két elektromos szekrényt és eltulajdonítottak 70 méter betáplálási kábelt. Az okozott kár 750 000 forint. 

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is tesz. Ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Budapesti Közlekedési Központ