Budapest Ösztöndíj Program: átvették okleveleiket az idei nyertesek

Szeptemberben kezdheti meg tízhónapos kutatómunkáját az a tizenhat pályázó, aki részt vesz a 2013/2014. évi Budapest Ösztöndíj Programban. A pályázatot tavasszal hirdette meg a Fővárosi Közgyűlés, az ösztöndíj célja, hogy a végzős hallgatók betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, és gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a helyi közigazgatásban. A nyertes pályázóknak csütörtökön adták át az okleveleket.
 
A Budapest Ösztöndíj Programot a fővárosi önkormányzat harmadik alkalommal hirdette meg azzal a céllal, hogy a jelenleg felsőoktatásban tanulók közül díjazza azokat, akik érdeklődnek az önkormányzat, a közigazgatás kérdései iránt – mondta az oklevelek átadásán Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes. Fontosnak nevezte, hogy a tanulók az ösztöndíjuk idején végzett kutatómunkájukon alapuló szakdolgozatukban olyan témákat dolgozzanak fel, amelyeket az önkormányzat fel tud használni, és a kutatási témákat a fiatal diákok újfajta, kreatív módon közelítsék meg. A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: az ösztöndíjprogram a hivatalnak azért is hasznos, mert annak révén olyan, a felsőoktatásban tanuló diákok kerülhetnek kapcsolatba a hivatallal, akik később utánpótlást jelenthetnek az önkormányzatnak.
 
A Főpolgármesteri Hivatal 2013. január 15. és 2013. április 30. között hirdetette meg az ösztöndíjprogramot. A Fővárosi Közgyűlés 2013. május 29-én döntött a 2013/2014. évi ösztöndíjasok személyéről. Az idei ösztöndíjasok: Badics Milán Csaba, Bajomi Anna Zsófia, Ferenczi Annamária, Harmat-Szabó Zoltán, Hevér Nóra, Keresztes Judit, Magyar Luca, Ribarits Katalin Zsófia, Sarkadi Dóra, Sipos Andrea, Skoperda Márta, Surányi László, Tóth Daniella, Tóth Katalin, Turóczi Péter, Zsilinszky Bea.