Budapest Ösztöndíj Program: átvették okleveleiket az idei nyertesek

Szeptemberben kezdheti meg tízhónapos kutatómunkáját az a hat pályázó, aki részt vesz a 2014/2015. évi Budapest Ösztöndíj Programban. A pályázatot tavasszal hirdette meg a Fővárosi Közgyűlés, az ösztöndíj célja, hogy a végzős hallgatók betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, és gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a helyi közigazgatásban. A nyertes pályázóknak Csomós Miklós oktatási és kulturális főpolgármester-helyettes csütörtökön adta át az okleveleket.
 
A Budapest Ösztöndíj Programot a fővárosi önkormányzat negyedik alkalommal hirdette meg azzal a céllal, hogy a jelenleg felsőoktatásban tanulók közül díjazza azokat, akik érdeklődnek az önkormányzat, a közigazgatás kérdései iránt – mondta az oklevelek átadásakor Csomós Miklós, oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes. Fontosnak nevezte, hogy a tanulók az ösztöndíjuk idején végzett kutatómunkájukon alapuló szakdolgozatukban olyan témákat dolgozzanak fel, amelyeket az önkormányzat fel tud használni, és a kutatási témákat a fiatal diákok újfajta, kreatív módon közelítsék meg. Hangsúlyozta: az ösztöndíjprogram a hivatalnak azért is hasznos, mert annak révén olyan, a felsőoktatásban tanuló diákok kerülhetnek kapcsolatba a hivatallal, akik később utánpótlást jelenthetnek az önkormányzatnak.
 
A Főpolgármesteri Hivatal 2014. január 15. és 2014. április 30. között hirdetette meg az ösztöndíjprogramot. A Fővárosi Közgyűlés 2014. június 30-án döntött a 2014/2015. évi ösztöndíjasok személyéről. Az idei ösztöndíjasok:
 
1. Boldis Beáta Vivien, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának ápolás - betegellátás szakos hallgatója,
2. Bugyik Zsuzsanna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatástudományi Karának igazgatásszervező szakos hallgatója,
3. Erdőháti Nikolett, az ELTE Társadalomtudományi Karának nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója,
4. Mészáros Evelin, az ELTE Társadalomtudományi Karának társadalmi tanulmányok szakos hallgatója,
5. Nagy Helga, a PPKE Jog- és Államtudományi Karának igazgatásszervező szakos hallgatója,
6. Szücs Mirjam, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatástudományi Karának igazgatásszervező szakos hallgatója.