A hétvégén megkezdődik a 2015. évi lomtalanítási szezon Budapesten

Az FKF Nonprofit Zrt. február 28-án - elsőként az V. kerületben - megkezdi az idei lomtalanítást.

Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében az FKF Nonprofit Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be a tájékoztató anyagban leírtakat, és csak a megjelölt időpontban helyezzék ki lomjaikat!

A fővárosi közterület-fenntartó vállalat évek óta jó kapcsolatot tart fent a hatóságokkal, a rendőrséggel és a közterület-felügyeletekkel, ezért a lomok kihelyezési időpontjának betartását a társaság munkatársai idén is fokozottan ellenőrzik. A lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt egyeztetést követően alakították ki, illetve figyelembe vették a nemzeti és vallási ünnepeket is, amikor a szolgáltatás szünetel.
 
Budapest kerületeit körzetekre osztották, amellyel biztosítható, hogy a lomokat koncentráltan szállíthassák el. Így rövidebb ideig okozva kellemetlenséget a lakóknak, nehézséget a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek. Az FKF Nonprofit Zrt. Budapest mintegy 830.000 háztartását a lomtalanítást 7-10 nappal megelőzően hivatalos levélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról.
 
 
A fővárosi közterület-fenntartó vállalat leveléhez hírlevelet is csatolnak, amely általános információkat tartalmaz. Célja a lomtalanítás lebonyolításának megismertetése, továbbá az, hogy a lakosok választ kaphassanak a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is:
- mit lehet kikészíteni és mit nem,
- hová és hogyan helyezzék ki a feleslegessé vált használati tárgyakat,
- milyen módon lehet a jelzettől eltérő időpontban vagy sürgősen elszállíttatni a lomot stb. 
 
A társasházak lépcsőházaiban tájékoztató plakátot is elhelyeznek.
 
A kerületi lomtalanítási időpontok folyamatosan bővülő listája megtalálható a társaság honlapján a www.fkf.hu címen, illetve a lakóhely pontos megadásával érdeklődhetnek telefonon a 06-40/353-353-as ügyfélszolgálati számon, valamint írásban az fkfzrt@fkf.hu elektronikus levélcímen.
 
A háztartásokban keletkező, szakszerű ártalmatlanítást igénylő anyagok leadására a társaság idén is minden körzetben az elszállítás napján gyűjtőpontot üzemeltet, ahol leadhatók lesznek a festékek, oldószerek, akkumulátorok, elektronikai hulladékok stb. A gyűjtőpontok címe ugyancsak megtalálható a hivatalos levélben. 
 
Az elszállítást követően a fővárosi közterület-fenntartó munkatársai elvégzik az érintett körzet alapos takarítását.
 
 
Budapesti Városigazgatóság Holding Zrt.
Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság