A főváros mindenben segíti a 2021-es vizes világbajnokság sikeres budapesti megrendezését

Jóváhagyta a Fővárosi Közgyűlés a Nemzeti Sportközpontokkal (NSK) a 2021-es vizes világbajnokság megrendezéséhez kapcsolódó együttműködési megállapodást.
 
A FINA július 19-i, Barcelonában hozott döntésével Magyarország – és elsősorban Budapest – kapta meg a 2021-es úszó-, vízilabda-, műugró, műúszó és nyíltvízi világbajnokság, valamint a 2017. évi junior világbajnokság megrendezésének jogát. Ennek érdekében első ütemben, 2013-2016 között szükség van egy ötezer férőhelyes, fix lelátókkal rendelkező úszókomplexum megépítésére, amelyet a II. ütemben (2021-ig) ideiglenesen 15-18 ezer fősre kell bővíteni, a szükséges közlekedési infrastruktúra és a kiszolgáló létesítmények (szállás, parkoló) kiépítésével együtt. A helyszín a Dagály strandfürdő lesz.
 
A létesítmények tervezési munkáit az NSK tervezői, szakemberei végzik. A kormány döntése alapján a program megvalósítása 2013-2016 között több mint 14 milliárd Ft-ból kerülhet sor. Vígh László kormánybiztos a beruházás koncepcióját ismertette Tarlós István főpolgármesterrel, aki teljes támogatásáról biztosította azt.
 
A Fővárosi Önkormányzat és az NSK között létrejött megállapodás lényege, hogy a Főváros a beruházás elvégzéséhez szükséges minden közgyűlési döntés, a hatáskörébe tartozó döntés és jognyilatkozat és egyéb intézkedés megfelelő időben történő előkészítésében együttműködik annak érdekében, hogy a Nemzeti Sportközpontok a beruházást időben megkezdhesse. A felek között rendszeres stratégiai és folyamatos operatív kapcsolattartás lesz.
 
Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató