Két új integrált park Budapesten

A hét folyamán a Ferencvárosi Önkormányzat kezdeményezésre, kutyás szakmai szervezettel is egyeztetve, a Március 15. tér után újabb parkokban, a Neh​ru parton és a Gizella sétányon is kijelölésre kerültek integrált parki területek, kísérleti jelleggel. Az első használók már birtokba is vették a parkokat.

Házirend tábla a Nehru parkban 

Az integrált parki területen a szocializált, behívható kutyák póráz nélkül sétáltathatók. A parki területen házirendben jelezzük a parkhasználati szabályokat (melyek az integráltan használható parkrészek, hol lehet kutyát pórázon sétáltatni, hova nem vihetők kutyák). A házirendet a terület meglévő használati szokásai alapján dolgoztuk ki.

Célunk, hogy a jelenlegi tűrt, de szabályellenes parkhasználati szokások feletti szemhunyás helyett olyan betartható szabályrendszert dolgozzunk ki, melyek segítik a parki területek konfliktusmentes használatát és a felelős városi kutyatartás normáit népszerűsítik a kutyatulajdonosok között.

Fontos, hogy az integrált parki részek nem kutyafuttatók! Itt csak a szocializált kutyák sétáltathatók póráz nélkül, más parkhasználó (kutyás vagy kutya nélküli) zavarása nélkül. Ezek a parkrészek nincsenek is lekerítve. A kísérleti program 2022. május végéig tart, a használati tapasztalatok alapján döntünk a házirend véglegesítésről vagy módosításáról.

Házirend tábla a Gizella sétányon 

A városi kutyatartással kapcsolatos etikettet itt találják: ​Városi kutyás etikett