Átadták az idei Csengery-díjakat

A Csengery Antal-díjat 2022. március 11-én, a Városházán adta át Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, a főváros sajtódíját idén Bucsky Péter, Danó Anna, Hámori László, Ránki Júlia és Váradi Júlia kapták meg.

A Főváros Közgyűlés minden évben azoknak a szakembereknek ítéli oda a Csengery-díjat, akik magas színvonalon művelik az újságírás mesterségét. Ez ma Magyarországon sajnos nagyon nehéz feladat. A félretájékoztatás, a tények ferdítése, a politikai csúsztatások mindennapossá váltak hazánkban. Ebben a helyzetben mindennél fontosabb a lelkiismeretes, hiteles tájékoztatás. Különös jelentősége van a szerkesztőségek korrektségének, az újságírók egyéni felelősségének. A hiteles, pontos újságíró munkássága értéket képvisel, amit el kell ismernünk.

A díjazottak Karácsony Gergely és Gy. Németh Erzsébet társaságában
 

A díjazottak Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes társaságában


 

Bucsky Péter kezet fog Karácsony Gergellyel
 

Csengery-díjat kapott Bucsky Péter újságíró a Budapest gazdasági életét érintő ügyekről beszámoló magas színvonalú tudósításaiért, az évek óta tartó kiegyensúlyozott tájékoztatást nyújtó munkája elismeréseként.


 

Danó Anna kezet fog Gy. Németh Erzsébettel
 

A hazai egészségügy működését kikezdhetetlen alapossággal bemutató munkásságáért, a betegek érdekeit mindig szem előtt tartó, szakmai érveken, hiteles adatokon nyugvó szakújságírói tevékenységéért kapta meg az elismerést Danó Anna szakújságíró.


 

Hámori László kezet fog Karácsony Gergellyel
 

Csengery-díjat kapott Hámori László újságíró, a magyar újságírás számos műfajában végzett 30 évet átfogó változatos, mindig megújulni kész munkássága és a kommunikáció egyéb területein elért eredményeinek elismeréseként.


 

Ránki Júlia kezet fog Karácsony Gergellyel
 

Televíziós- és rádiós munkásságának elismeréseként, Budapest emlékeinek megőrzéséért, a főváros érdekeit szolgáló civil szervezetek munkájának támogatásáért, a városi közösségek létrehozását segítő újságírói tevékenységéért kapta meg az elismerést Ránki Júlia újságíró.


 

Váradi Júlia kezet fog Karácsony Gergellyel
 

Váradi Júlia újságíró Csengery-díjban részesült Budapest sokszínű kulturális életének elhivatott és szakszerű bemutatásáért, a művészet minden területét átfogó elkötelezettségéért, a szabad alkotószellem elismertetéséért végzett munkásságáért.

​​