Egybegyűjtve is nyilvánossá teszi a Fővárosi Önkormányzat az elmúlt évek ingatlanértékesítési dokumentumait

​A Fővárosi Önkormányzat ingatlanainak értékesítéséről a döntést – nyilvános előterjesztés alapján – a Fővárosi Közgyűlés vagy a Tulajdonosi Bizottsága (nagyritkán, egymillió forint alatt a főpolgármester) hozza meg. A nyilvános előterjesztések tartalmazzák az értékbecslést, a pályázati kiírást, a pályázati eljárás leírását és az adásvételi szerződés tervezetét is. Az előterjesztések a budapest.hu honlapon hosszú évekre visszamenőleg elérhetőek. Ezek áttekintéséből, aki akart, eddig is meg tudott győződni arról, hogy a pályázati kiírások teljesen általánosak, azok nem tartalmaznak a jogszabályi kötelezettségeken túlmenő, a pályázat „lezsírozását” célzó feltételt. Halkan jegyezzük meg, hogy ha „személyre szabott” pályázati kiírással találkoztak volna a Fővárosi Közgyűlésben vagy a Tulajdonosi Bizottságban ülő fideszes képviselők, azt nyilván nagy hangon jelezték volna eddig is.

Annak érdekében, hogy ne kelljen az egyes közgyűlési vagy bizottsági ülések napirendjei és előterjesztései között keresgélni, a Fővárosi Önkormányzat közzéteszi a 2019 után hozott ingatlanértékesítési döntéseinek teljes dokumentációját, évek és ingatlanok szerinti bontásban.

Ez a közzététel egyfelől segíti, hogy az egyhangú közgyűlési döntéssel felállított vizsgálóbizottság minél gyorsabban végezhesse a munkáját. Másfelől a közzététel azt is eredményezi, hogy ha innentől bármelyik kormánypárti politikus vagy a lakájmédia azt állítaná, hogy a pályázati kiírások „irányítottak” voltak, akkor mindenki számára ellenőrizhetővé válik, hogy ez tudatos hazugság. Aminek jogi következményei is vannak.


 

Az egybegyűjtött dokumentáció innen elérhető.