Villamospótlás a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között július 14-15-én

2018. július 14-én, szombaton és 15-én, vasárnap vágány-karbantartási munkák miatt változik a Szilágyi Erzsébet fasoron közlekedő villamosok forgalmi rendje. Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között pótlóbusz közlekedik, az 56A és a 61-es villamos Dél-Buda felől a Széll Kálmán térig visz utasokat, az 59-es villamos helyett pedig mindkét nap az 59A villamos jár.

2018. július 14-én, szombaton és 15-én, vasárnap villamosvágány-karbantartási munkákat végeznek a Szent János Kórház környékén. Ezért változik a Szilágyi Erzsébet fasoron közlekedő villamosok – az 56A, az 59-es és a 61-es járat – forgalmi rendje: az 56A járattal Kelenföld vasútállomás M végállomástól, illetve a 61-essel a Városház tértől a Széll Kálmán tér M megállóhelyig utazhatnak, emellett az 59-es villamos menetrendi indulásai helyett is a csak a Széll Kálmán térig közlekedő 59A villamos indul. A Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között 61-es jelzéssel pótlóbusz jár, pótolva mindhárom villamosjáratot. (Az 56A villamos a július 14-15-i hétvégén a Szabadság híd lezárása miatt meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér M helyett Kelenföld vasútállomás M végállomásig közlekedik. Ezzel kapcsolatos közleményünk ide kattintva olvasható.)

A 61-es pótlóbusz a Széll Kálmán tér M és a Kelemen László utca megállóhely között a villamosvonallal párhuzamosan halad, majd a Hűvösvölgyi úton közelíti meg Hűvösvölgy végállomást. A pótlóbusz útvonala és megállóhelyei térképes felületen követhető nyomon a BKK FUTÁR felületén, ezen a linken.

Közlekedési változások a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BKK INFO alkalmazáson keresztül. A www.bkkinfo.hu weboldalon, illetve a BKK INFO iOS és Android rendszerű mobileszközökre is elérhető alkalmazásában a közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el: a járatfigyelő funkcióra feliratkozók az általuk sűrűn igénybe vett vonalakról az összes közlekedési információt azonnal megkapják.

A weben a futar.bkk.hu címen, illetve mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR applikáció segítségével valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat. Az alkalmazás a közösségi közlekedési járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetők el: a fővárosban közlekedők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk; az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a fenti címen.

Budapesti Közlekedési Központ