A Kossuth Lajos tér megközelítése a metróállomás lezárása idején

2018. július 28-tól várhatóan augusztus végéig az M2-es metró megállás nélkül halad át a Kossuth Lajos tér állomáson az ott létesülő irodaház építési munkái miatt. Ebben az időszakban a Kossuth Lajos tér a Deák Ferenc tér felől az M2A jelzésű állomáspótló busszal, a Batthyány tér felől pedig a D11-es és D12-es hajójárat mellett a munkanapokon közlekedő D2-es átkelőhajóval érhető el. A Kossuth Lajos tér és környéke a város számos pontjáról a szokásos járatokkal – a sűrűbben közlekedő 2-es villamossal, a 15-ös és a 115-ös busszal, a 70-es és a 78-as trolibusszal, valamint az M3-as metróról az Arany János utcánál leszállva – közelíthető meg. Érdemes a BKK FUTÁR alkalmazás utazástervezőjét használni, amely minden pillanatban az optimális tervet ajánlja úti célunk – akár a Kossuth Lajos tér – megközelítésére.

Az M2-es metró július 28-tól (szombattól) várhatóan augusztus 31-ig megállás nélkül halad át a Kossuth Lajos tér állomáson a tavaly lebontott MTESZ székház helyén létesülő irodaház építési munkái miatt. A Kossuth Lajos tér ebben az időszakban is elérhető közösségi közlekedéssel a város számos pontjáról. Leggyorsabb megközelítése érdekében érdemes utazásunkat a BKK FUTÁR alkalmazás használatával megtervezni; a BKK utazástervezője mobilalkalmazásként iOS és Android rendszerű eszközökre is letölthető, weben pedig a futar.bkk.hu címen érhető el.

Hogyan közelíthető meg a Kossuth Lajos tér a metróállomás lezárása idején?

A Kossuth Lajos tér kényelmesebb megközelítése érdekében állomás-pótló busz jár a Kossuth Lajos tér és a Deák Ferenc tér között M2A jelzéssel. A buszjáratra a Deák Ferenc téren a 105-ös busz Buda irányú megállója mögött, a Kossuth Lajos téren pedig a 15-ös busz megállóhelyén lehet felszállni. Az állomáspótló buszjárat a két végállomása között a 15-ös és a 115-ös busz útvonalán halad és megáll az érintett megállóhelyeken. A Batthyány tér felől hajójárattal is elérhető a Kossuth Lajos tér: a D11-es és a D12-es járaton kívül a BKK munkanapokon 7 és 19 óra között átkelőhajót is indít D2-es jelzéssel a két kikötő között. A Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér közötti szakaszon a hajójáratok mind munkanapokon, mind hétvégén a metrón érvényes bérletekkel és jegyekkel igénybe vehetők, a jegyek használati szabályai itt olvashatók. A Dunán való átkelés munkanapokon 15 percenként, hétvégente 30 percenként biztosított.

A Kossuth Lajos tér és környéke a többi, megszokott közösségi közlekedési járattal, a szokásosnál sűrűbben induló 2-es villamossal, a 15-ös és a 115-ös busszal, a 70-es és a 78-as trolibusszal, valamint az M3-as metróról az Arany János utcánál leszállva közelíthető meg. 

Budapesti Közlekedési Központ