Nyilvános művészeti pályázat Széll Kálmán köztéri szobrának elkészítésére

A Budapesti Történeti Múzeum nyilvános művészeti pályázatot ír ki a Széll Kálmán Alapítvány kezdeményezésének megvalósítására, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából Széll Kálmán köztéri szobrának tárgyában.  

A kiíró megnevezése

A pályázat megbízója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: Megbízó). A pályázat kiírója és költségviselője a Budapesti Történeti Múzeum (a továbbiakban: Lebonyolító). Pályázati ügyintéző: Budapesti Történeti Múzeum - Budapest Galéria Köztéri Művészeti Alkotások Osztálya (a továbbiakban: BTM - Budapest Galéria)

A pályázat célja, tárgya és anyaga

A pályázat célja a budapesti Széll Kálmán téren felállítandó, Széll Kálmán egykori miniszterelnököt vizuális eszközökkel megjelenítő alkotás elkészítése. Helyszín: a metrókijárat melletti gyalogos- és közlekedésforgalmi sík, burkolt felület kijelölt háromszöge. A műalkotás megvalósításához felhasznált anyagra vonatkozóan megkötés nincs, azonban a tervezés során figyelembe kell venni, hogy a választott anyag tartós kültéri felállításra alkalmas legyen. 
 
A teljes megvalósításra – beleértve a tervezést, kivitelezést, felállítást, szállítást, engedélyezési költségeket és a tiszteletdíjat – maximum bruttó 36 millió Ft áll rendelkezésre két részletben.

A pályázók köre

– aki a jelen kiírásban meghirdetett feladat elkészítésére vállalkozik, és vállalja a mű felállítását is
– aki pályázatát benyújtotta, a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadta el

A pályázat benyújtásának módja, határideje

A pályázat digitálisan (PDF-formátumban) nyújtható be. Az elkészített dokumentumokat digitálisan 2018. július 1. 24:00 óráig kell elküldeni e-mailben.

További információk: http://budapestgaleria.hu/_/palyazatok-kozter/

A szobor tervezett avatása: 2019. április 30.

BTM - Budapest Galéria