Változás a 26-os és a 226-os busz közlekedésében a Margitsziget csatornázási munkái miatt július 28-ától

2016. július 28-ától (csütörtöktől) várhatóan 2017 tavaszáig változik a 26-os és a 226-os busz útvonala, mert a Margitszigeten csatornázási munkákat végeznek és a buszok a Margit hídi lehajtót nem használhatják. A forgalmi rend első ütemében, várhatóan 2016 őszéig a 26-os busz az Árpád híd M és a margitszigeti Szabadtéri Színpad megállóhely között jár, a 226-os busz pedig az Árpád híd M és az Óbudai-sziget között közlekedik, betérve a Margitszigetre. A Margitsziget gyalogosan továbbra is megközelíthető mind az Árpád, mind a Margit híd felől, ezért akinek az útja a népszerű pihenőhely déli felére vezet, annak érdemes a 4-es vagy a 6-os villamosról a szigetnél leszállva, sétálva megközelítenie azt. A Margitsziget területe továbbra is védett övezet, ezért oda az építkezés ideje alatt is csak érvényes engedéllyel lehet behajtani.

Változás a 26-os busz közlekedésében

A 26-os autóbusz július 28-ától (csütörtöktől) rövidített útvonalon, az Árpád híd M és a Szabadtéri Színpad megállóhely között közlekedik. A Nyugati pályaudvar M és a Palatinus strand közötti megállókat a 26-os busz ebben az időszakban nem érinti. A Szabadtéri Színpad ideiglenes végállomási fel- és leszállóhelyet a színpad bejárata elé, a buszfordulóba helyezik.

Aki a Margitsziget déli felére – például az ott elhelyezkedő szórakozóhelyek valamelyikére – tart, annak érdemes megfontolnia, hogy a 4-es vagy a 6-os villamossal a Margitsziget/Margit híd megállóhelyig utazik, ahonnan gyalogosan közelíti meg úti célját. Aki a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra tart, annak az Árpád híd M felől, a 26-os busszal, vagy Óbuda felől a 226-os busszal célszerű megközelítenie azt.

Változás a 226-os busz közlekedésében

A 226-os autóbusz július 28-ától (csütörtöktől) módosított útvonalon, az Óbudai Sziget és az Árpád híd M között közlekedik, betérve a Margitszigetre is, egészen a Szabadtéri Színpadig.

A 226-os busz az Óbudai sziget felől az Árpád híd M felé az alábbiak szerint közlekedik: a busz az Óbudai szigettől az Árpád hídig menetrend szerint, majd onnan a Margitsziget fő út–a Szabadtéri Színpad előtt lévő buszforduló–Margitsziget fő út–Árpád híd–Róbert Károly körút–Árpád híd M végállomás útvonalon halad. Kimaradnak a Palatinus strand és a Nyugati pályaudvar M közötti megállók. A Szabadtéri Színpadnál a bejárat előtti buszfordulóban lehet felszállni a 226-os buszra; innen a járat a 26-os busz megállóit érintve közelíti meg az Árpád híd M végállomást.

A 226-os busz az Árpád híd M felől az Óbudai sziget felé az Árpád híd M végállomás–Róbert Károly körút–Árpád híd–Margitsziget–Margitsziget fő út–Szabadtéri Színpad–Margitsziget fő út – Árpád híd útvonalon, majd innen menetrend szerint halad tovább, ezért kimaradnak a Nyugati pályaudvar M és a Palatinus strand közötti megállók. Az Árpád híd M és a Zenélőkút között a 26-os busz megállóiban lehet felszállni a 226-osra, míg a Szabadtéri Színpadnál a bejárat előtt, a buszfordulóban.

​Budapesti Közlekedési Központ