Kihirdették a 3. BE SMART startup verseny győzteseit

​Nemzetközi befektetők előtt mutathatják be projektjeiket a 3. BE SMART startup verseny nyertesei Tel Avivban. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége által meghirdetett startup verseny díjait Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes adta át csütörtökön, a BVK székházában.

Bagdy Gábor megnyitó beszédében örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy BVK innovatív kezdeményezéseként megvalósuló, évről évre magasabb nívójú BE SMART versenyek egyre szélesebb közeget mozgatnak meg, és egyre jobb eredményekhez vezetnek.

- Eddigi üzleti versenyeinken összesen hetvenegy fiatal vállalkozó indult. A korábbi versenyek eredményeként az üzleti ötlettel jelentkező fiatalok többsége már elindította saját vállalkozását, és számos olyan vállalkozás sikeréhez is tanácsot nyújtottunk, amelyek már prototípussal rendelkeztek. Közülük eddig tizenegy startup nyert nemzetközi bemutatkozási lehetőséget a BVK BE SMART versenyeinek keretében – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Ázbej Trisztán, Magyarország Tel-avivi Nagykövetségének tudományos és technológiai attaséja szerint a versenyen elindult startup vállalkozások kivétel nélkül olyan minőséget képviseltek, ami növeli Magyarország, mint regionális vezető szerepre törő innovációs centrum hírnevét. Magyarország és Izrael valószínűleg a világ két legkreatívabb nemzete, az innováció pedig egy olyan terület, ahol a két ország egymást tudja gazdagítani, közösen tud gyarapodni - tette hozzá.

A Be SMART Verseny díjazottjai:

Az I. helyezett GrantedBy.Me csapatának fejlesztése újradefiniálja a tradicionális online bejelentkezést. Egy mobilalkalmazással, valamint egy mögötte lévő szolgáltatással leváltja a felhasználónév-jelszó párost úgy, hogy közben egyszerűbbé és sokkal biztonságosabbá teszi az azonosítás folyamatát. 

A II. helyezett L!ber8 Technology külön töltést nem igénylő technológiák fejlesztésével foglalkozik. Változtatható felületű, nemesfém keretű karkötőjük az okostelefonból kinyert energiával működik, nincs rajta gomb, kábellel sem kell csatlakoztatni. 

A III. helyezést elnyerő COinPay Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő Bitcoin fizetési rendszerét hozta létre, melynek köszönhetően a partnereik között szereplő online és offline vállalkozásoknak egyaránt módjában áll bitcoint elfogadni. 

A zsűri társadalmi innovációért különdíjban részesítette a MagicMe csapatát. A MagicMe olyan speciális játszótéri eszközöket fejleszt és forgalmaz, melyeken sérült és ép gyerekek közösen, az előbbiek kerekesszék nélkül tudnak játszani.

A GrantdByMe, a L!ber8 Technology és a COinPay képviselői március 13. és 17. között Tel-Avivba utazhatnak, ahol nemzetközi befektetőknek mutatják be projektjeiket. A nyertes startupok részt vehetnek a Magyarország Izraeli Nagykövetsége által szervezett B2B befektetői és üzleti találkozókon, valamint az Axis Tel Aviv 2016 rendezvényen, mely a vezető izraeli startupok, a nemzetközi befektetők és a tel-avivi üzleti élet kulcsszereplőinek találkozója, ahol pitching session keretein belül, ill. B2B találkozókon mutathatják be innovatív vállalkozásaikat.