A FŐKÉTÜSZ marad a fővárosi kéményseprő-ipari szolgáltató

A Fővárosi Közgyűlés 2016. január 27-i döntése értelmében továbbra is a FŐKÉTÜSZ Kft. látja el a kéményseprő-ipari közszolgáltatást Budapesten. A Társaság a jövőben is biztosítja a budapesti ügyfelek számára jelenleg is elérhető kényelmi szolgáltatásokat.

A közgyűlés 26 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett úgy döntött, hogy fenntartja a Főváros és a Társaság között meglévő, 2024-ig érvényes közszolgáltatási szerződést, melynek értelmében az egymillió budapesti kémény rendszeres ellenőrzését és a szükséges helyszíni vizsgálatokat a jövőben is a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. végzi. A döntés értelmében a fővárosi kéményállomány 2016-os ellenőrzését, mely  január második hetében megkezdődött, a tervezett ütemben folytatja a Társaság, mely biztosítja ezen élet- és vagyonvédelmi szolgáltatás zökkenőmentes ellátását.

A fővárosi lakosság továbbra is igénybe tudja venni az eddig is ingyenesen nyújtott online szolgáltatásokat. Az ellenőrzés első tervezett dátuma elérhető a www.kemenysepro.hu oldalon, ahol az időpontról egy gyors regisztrációt követően ingyenes e-mail és SMS értesítés is igényelhető. A kéményseprő-ipari nyilatkozatok elkészültéről szintén ingyenes elektronikus értesítés kérhető a közszolgáltatótól. A Társaság weboldalán lehetőség van online megrendelés leadására, legyen szó pótlólagos kéményellenőrzésről vagy kéményseprő-ipari nyilatkozatról. Az élet- és vagyonvédelmi szolgáltatások bővítése érdekében 2016-tól a Társaság megkezdte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által minősített szén-monoxid érzékelők értékesítését és felszerelését fővárosi ügyfelei számára. A 7 év élettartamú, világszínvonalú készülékeket a kéményseprő egyedi rendelés esetén kiszállási és szerelési költség nélkül szállítja ki a megrendelőhöz az éves ellenőrzés alkalmával, de kiszállási díj mellett lehetőség van a megrendelés kéményellenőrzésen kívüli teljesítésére is.

2015-ben a budapesti lakások több, mint 85%-ban el tudták végezni a kéményseprők a kötelező éves ellenőrzést. A fűtési rendszer használatából fakadó esetleges balesetek elkerülése érdekében a kéményellenőrzés lehetővé tétele mellett kiemelten fontos a tüzelőberendezések rendszeres karbantartása és a megfelelő levegő-utánpótlás biztosítása.

FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft.​