Az FKF február végén megkezdi az idei lomtalanítást

​Az FKF Nonprofit Zrt. február végén - elsőként az V. kerületben - megkezdi az idei lomtalanítást. Az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon végzik. A lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt egyeztetést követően alakították ki, illetve figyelembe vették a nemzeti és vallási ünnepeket is, amikor a szolgáltatás szünetel.

Budapest kerületeit körzetekre osztották, amellyel biztosítható, hogy a lomokat koncentráltan szállíthassák el. Így rövidebb ideig okozva kellemetlenséget a lakóknak, nehézséget a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek. A lomok kihelyezési időpontjának betartását a kerületi közterület-felügyeletek vagy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik.

Az FKF Nonprofit Zrt. Budapest mintegy 830.000 háztartását a lomtalanítást 7-10 nappal megelőzően hivatalos levélben  istájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról. További információkat tartalmaz az FKF hírlevele, amelyből kiderül, hogy mit lehet kikészíteni és mit nem, hová és hogyan helyezzék ki a feleslegessé vált használati tárgyakat, milyen módon lehet a jelzettől eltérő időpontban vagy sürgősen elszállíttatni a lomot stb.  Ezeken túl a társasházak lépcsőházaiban tájékoztató plakátot is elhelyeznek.

A kerületi lomtalanítási időpontok folyamatosan bővülő listája megtalálható a www.fkf.hu címen, illetve a lakóhely pontos megadásával érdeklődhetnek telefonon a 06-40/353-353-as ügyfélszolgálati számon, valamint írásban az fkfzrt@fkf.hu elektronikus levélcímen.

A háztartásokban keletkező, szakszerű ártalmatlanítást igénylő anyagok leadására az FKF idén is gyűjtőpontot üzemeltet minden körzetben az elszállítás napján, ahol leadhatók lesznek a festékek, oldószerek, akkumulátorok, elektronikai hulladékok stb. Az elszállítást követően az FKF munkatársai elvégzik az érintett körzet alapos takarítását. Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében az FKF arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be a tájékoztató anyagban leírtakat, és csak a megjelölt időpontban helyezzék ki lomjaikat!

Budapesti Városigazgatóság Holding Zrt.
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.