Közbiztonsági napot rendezett a Cseppkő Óvoda és a Cseppkő Gyermekotthon

​Közbiztonsági napot rendezett május 7-én a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő Cseppkő Óvoda a Cseppkő Gyermekotthonnal közösen. Mindkét intézménynek kiemelt feladata a biztonságos életvezetési ismeretek átadása, valamint a valódi integráció, amelyben jelentős szerepe van a közbiztonsági napnak. Idén a Pitypang Óvoda, a Törökvész Óvoda, a Községház utcai Óvoda, a British International School tanulói is vettek részt az eseményen.

Dr. Herczeg Krisztián, a Cseppkő Gyermekotthon igazgatója hangsúlyozta: a gyermekotthonban élő gyerekek veszélyeztetettebbek, mint a családban élő gyermekek, kiemelten fontosnak nevezte a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia megvalósítását. A bűnmegelőzés érdekében a közbiztonságot veszélyeztető jelenségekre országos és helyi, hatékony és intézményesíthető reakciókra van szükség. Az Országgyűlés a beavatkozási célcsoportokat és területeket a következőkben határozta meg: a gyermek- és fiatalkori bűnözés csökkentése, a városok biztonságának fokozása, a családon belüli erőszak megelőzése, az áldozattá válás megelőzése, az áldozat segítése, az áldozat kompenzációja, valamint a bűnismétlés megelőzése.

Kövesdy Katalin, a Cseppkő Óvoda vezetőjének szerint a megelőzésre kell nagyobb hangsúlyt helyezni, hogy minél több gyermek tanulja meg felismerni a veszélyhelyzeteket, döntsön helyesen, és utasítsa el a számára ártalmas dolgokat. Az összehangolt prevenciós program hatékony lehet az életvezetési képzésben. Utóbbihoz szorosan kapcsolódik a közlekedésre nevelés, amelynek révén a gyermek fel tudja ismerni és alkalmazni az adott közlekedési helyzetben legbiztonságosabb magatartási formát.

A Cseppkő Óvoda a rendezvény sikeres megvalósításáért köszönetet mond a II. kerületi Rendőrkapitányságnak, a BRFK Közlekedésrendészetnek, a Csepeli Modellező Szövetségnek, a katasztrófavédelemnek, a Fővárosi Baleset-megelőzési Bizottságnak, Pryma Zoltán raliversenyzőnek, a Regimade Kft-nek, az Eltérő Sebesség Közhasznú Egyesületnek, valamint az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnak.