Egyeztető megbeszélés a lomtalanításról a BRFK-n

Egyeztetés a lomtalanításról a BRFK-n: dr. Horváth Béla, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j) és Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya (b)
Dr. Horváth Béla, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a lomtalanítás területét érintő szakmai megbeszélést folytatott Bucsek Gábor r. dandártábornokkal, Budapest rendőrfőkapitányával. A megbeszélés fő témája egymás munkájának kölcsönös segítése, a lomtalanítás zökkenőmentesebb végrehajtása volt. Mindkét vezető fontosnak tartotta a főváros lakosságát érzékenyen érintő téma gyors és hatékony kezelését. Rendőrségi szempontból a bűnmegelőzés, köztisztasági szempontból pedig a területek minél gyorsabb tehermentesítése a kiemelt feladat.

A rendőrfőkapitány elmondta, tapasztalataik szerint a kihelyezett lakossági lomok nemcsak az abból élőket, hanem a bűnözőket is vonzzák. Ezért a lomtalanítás minél gyorsabb lebonyolítása, a bűnözők „életterének” szűkítését is jelenti. A rendőri, polgárőri, közterület-felügyeleti jelenlét pedig az FKF számára is fontos, hiszen a jelenlegi törvényi szabályozás szerint a kihelyezett lom már a köztisztaságért felelős társaság tulajdona.