Lemondott Tiba Zsolt, Budapest főjegyzője

Benyújtotta lemondását Tiba Zsolt, Budapest főjegyzője, helyére a Fővárosi Közgyűlés pályázatot ír ki a távozó szakember az év utolsó napjáig hivatalában marad.
 
Tiba Zsolt kedden nyújtotta be lemondását november 1-jei kezdőnappal, ám jelezte: kitölti a kéthónapos lemondási időt. Ez azt jelenti, hogy a leköszönő főjegyző közszolgálati munkaviszonya december 31-én szűnik meg.

A főjegyző a közgyűlésnek címzett levelében nem indokolta távozásának okát. Tiba Zsolt két héttel korábban ugyanakkor az MTI-nek azt mondta, hogy a távozásra Tarlós István főpolgármester kérte, akivel erről "nagyon korrekt hangvételű megbeszéléseket folytattak".

Jelezte azt is: az új városvezető arra is megkérte, hogy még néhány közgyűlést készítsen elő.
A főjegyző akkor arra emlékeztetett, hogy már 22 éve szolgálja a fővárost különböző beosztásokban. Mint fogalmazott, azt is szolgálatának tekinti, hogy tisztességesen, és korrektül távozik főjegyzői posztjáról.

A Fővárosi Közgyűlés következő ülése jövő szerdán, október 27-én lesz az Újvárosháza dísztermében.

A 2011 január 1-jével betöltendő főjegyzői pályázatra várhatóan november 30-áig lehet jelentkezni. Az álláshely betöltéséhez előírt feltétel egyebek mellett az állam- és jogtudományi doktori vagy okleveles közgazdász képesítés, vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképesítés, két év közigazgatási gyakorlat.
 
 MTI