Fővárosi nyaralóhellyé alakul a városligeti csónakázótó

A főváros legnagyobb tó parti nyaralója nyitja meg kapuit szombaton a Városligetben: a "tóPart, nyár a tavon" című rendezvény szervezői változatos sport- és zenei programokat ígérnek a főváros lakóinak.

A történelmi helyszín új arca a labdarúgó BL-döntő szurkolópontjaként szombaton debütál a közönség előtt. A 200 éves Városligetben május 19-től augusztus 20-ig a tóPart, nyár a tavon című rendezvénysorozat keretében családi programok, kulináris íz- és játék kavalkád, koncertek, élő rádiós és televíziós bejelentkezések, olimpia, foci EB, Wimbledon és BL-döntő közvetítés várja a szórakozni, szurkolni és kikapcsolódni vágyókat - részletezte a programokat Nagy Gábor, a projekt vezetője kedden, a Városligeti Műjégpálya dísztermében.

A projektvezető kifejtette, a programsorozattal azoknak a fővárosiaknak szeretnének tartalmas szórakozási és igényes kikapcsolódási lehetőségeket biztosítani, akik valamilyen okból nem tehetik meg, hogy nyáron vidéken vagy külföldön pihenjenek. Ezért a Városliget folyamatosan megújuló környezetében, egy izgalmas helyszínen, a tavon felépített stégen próbálják meg egy tó parti nyaralás hangulatát megteremteni.

"Ahogy a  rendezvény koncepcióját fejlesztettük, megfogalmazódott bennünk, hogy ne csak a városlakóknak, hanem a rászorulóknak is segítsünk. Ennek kapcsán augusztus 20-ig a műjégpálya épületének alsó szintjén és a hozzákapcsolódó teraszon hétköznap délelőttönként rászorulókkal és hátrányos helyzetűekkel foglalkozó alapítványoknak és szervezeteknek biztosítunk helyet, hogy ezeket a szervezeteket és vendégeiket is hozzásegíthessük a tó parti nyaralás élményéhez" - fogalmazott Nagy Gábor. Ennek keretében kedden délelőtt a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el! - programjának adott otthont az épület.

A Tóparti sétány számos igényt szeretne kielégíteni: a kulináris élvezetek kedvelőit kávézó, sörkert és borbár várja, a vízre épített stégen pedig sörpadokkal, babzsákokkal és napozóágyakkal készülnek a szervezők a sportok szerelmeseinek, akik egy 24 négyzetméteres kivetítőn élvezhetik a sportközvetítéseket szakkommentátorok és sportolók tudósítása mellett. A téli időszakban öltözőként funkcionáló teremben a táncolni vágyók esti szórakozását fogják biztosítani.

Bartha László, a Városligeti Műjégpálya igazgatója elmondta, a tavalyi Art on Lake, tavon rendezett sikeres szoborkiállításuk után bíznak abban, hogy az idei tóPart rendezvény is legalább akkora népszerűségnek örvend majd a látogatók körében.