Elkezdődik az újpesti Görgey Artúr utca felújítása

​Február 7-én (szombaton) megkezdődik az újpesti Görgey Artúr utca teljes felújítása a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakaszon. A Fővárosi Önkormányzat megrendelésére, a BKK előkészítésében és lebonyolításában megvalósuló beruházással nem csak az úttest újul meg, hanem a 12-es és a 14-es villamos pályája és megállói is.

A munkálatok során kétirányú kerékpársávot is kialakítanak, ezzel is javítva az újpesti a kerékpáros közlekedést. A munkálatok első üteme várhatóan június közepéig tart, ez idő alatt szünetel majd a 12-es villamosok közlekedése a teljes vonalon, a 14-es villamosok közlekedése pedig Káposztásmegyer, Megyeri út és az Újpesti rendelőintézet között. Helyettük 12-es és 14-es jelzéssel pótlóbuszt indítanak a külső végállomások és Újpest-központ között.  A felújítás idejére változik továbbá a 25-ös, a 30-as, a 30A a 96-os, a 121-es, a 126-os, a 126A, a 196-os, a 196A, a 220-as, a 230-as és a 296-os  autóbusz közlekedése, valamint a gyorsabb eljutás érdekében új autóbuszjáratokat indítanak 14E jelzéssel Újpest-Központ M és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között és 270-es jelzéssel Rákospalota, Csömöri-patak és Újpest-Központ M között.

A teljes felújítás  közel 2 milliárd forintból valósul meg várhatóan 2016 február végéig. A közösségi közlekedéssel kapcsolatos változásokról bővebb információ a BKK oldalán olvasható.