A Főkert felújítja a kezelésében lévő játszótereket

A Fővárosi Közgyűlés június 22-i ülésén 60 millió forint többlettámogatást szavazott meg játszótéri eszközök felújítására. A Fővárosi Kertészeti Nonprofit (Főkert) Zrt. kezelésében lévő játszótereken található játszóeszközök átalakítása után minden játszótér megfelel majd a megváltozott EU szabványoknak is.
 
Az összegből a Főkert az összes játszóeszköz felületkezelését, valamint újrafestését elvégzi. Azoknál a hintáknál, ahol az ütéscsillapító gumiburkolatot jelenleg betonszegély keretezi, azokat gumiszegélyre cserélik, valamint az összes rúgós játszóeszköz lábtartóját kicserélik, amelyek így szintén megfelelnek majd az új szabványnak. Ezen kívül gumiburkolat-kiegészítést, homokfeltöltést, a hinták üléscseréjét, gyöngykavics-feltöltést, valamint kisebb szabványosítási feladatokat is elvégeznek.
 
Az átalakításokat a Főkert már el is kezdte, és várhatóan 2011. november 30-ra az összes játszóeszköz felújításával végeznek. Azért, hogy a gyerekek a legkevésbé érezzék meg az éppen átalakítás alatt lévő játékok hiányát, a Főkert természetesen igyekszik minden felújítási feladatot minél hamarabb befejezni, valamint figyelni arra, hogy egy-egy játszótéren lehetőleg kevés játszóeszköz legyen egyszerre lezárva.
 
Szűcs Panni
szóvivő
BVK Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.