A BKV elnyerte a Véradóbarát Munkahely díjat

Idén a BKV Zrt. kapta meg a Magyar Vöröskereszt Véradóbarát Munkahely díját, melyet minden évben megyénként és a fővárosból egyetlen egy vállalat nyerhet el. Az elismerésre azok a cégek pályázhatnak sikeresen, amelyek rendszeresen teret adnak a munkahelyi véradásoknak, és kollégáikat is motiválják, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt azokon.
 
A díjátadót november 28-án rendezték meg Keszthelyen. Az időpontválasztás nem véletlen, hiszen 1954. november 27-én adományozott először a legfelsőbb állami testület kitüntetéseket a sokszoros véradóknak és a véradásokat megszervezőknek. Ezért határozott úgy a Magyar Vöröskereszt VII. Kongresszusa még 1987-ben, hogy minden évben megemlékeznek e jeles eseményről, így lett november 27-e hivatalosan a véradók napja.
 
A BKV Zrt. hosszú évek óta elhivatott támogatója a társadalmi felelősségvállalás e formájának, ezért különösen megtisztelő, hogy idén a társaság nyerte el a Magyar Vöröskereszt Véradóbarát Munkahely díját. A cég 40 éve rendszeresen szervez véradást a vezetőség kiemelt támogatásával.
 
Egy akkora vállalatnál, mint a BKV, a véradás népszerűsítése kiemelten fontos, hiszen egyetlen véradó három beteg ember életét mentheti meg. Ezen túlmenően a véradónak is hasznos, hiszen a véradás egyenlő egy szűrővizsgálattal: a levett vért minden alkalommal kivizsgálják, elvégzik a kötelező teszteket (HIV vírus, Hepatitisz-B, Hepatitisz-C, szifilisz), mielőtt a betegekhez eljutna a donáció.
 
A BKV Zrt. a különböző kommunikációs csatornákon minden alkalommal felhívja a dolgozók figyelmét a véradás következő időpontjára. Ne feledjük: egyetlen véradó három ember életét mentheti meg!
 
BKV Zrt.