Simon András a budapesti Városháza új kommunikációs vezetője

2022. július 15-től Simon András a Fővárosi Önkormányzat új kommunikációs igazgatója. Feladatai közé tartozik Budapest tájékoztatási tevékenységének irányítása, a sajtóiroda, a sajtókapcsolatok, a közösségi média felületek és a kiemelt rendezvények felügyelete, továbbá összefogja a fővárosi cégek kommunikációs tevékenységét és kapcsolatot tart a kerületekkel.  

Simon András jogász, kommunikációs szakember, egyetemi mestertanár. Újságírói pályáját a Magyar Televíziónál kezdte, dolgozott riporterként, szerkesztőként és műsorvezetőként. 1999-től 2002-ig a TV2 Tények és Jó estét, Magyarország! című műsorait vezette és szerkesztette, 2002-től az Este című Pulitzer-emlékdíjas műsor főszerkesztője volt a Magyar Televíziónál. A szerkesztőség munkáját 2004-ben Prima-díjjal ismerték el. 2005-ben és 2006-ban az MTV műsorokért felelős alelnöke volt.  

2007 januárjától a Magyar Telekom médiakapcsolatokért és belső kommunikációjáért felelős PR-igazgatója lett, 2007 októberében pedig a Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatójává nevezték ki. 2010 áprilisától a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs igazgatója és szóvivője volt. 2013-ban az ATV-hez szerződött, ahol többek között a Híradó, az Egyenes beszéd, a Csatt és A nap híre című műsorokat vezette. 2021 decemberében kommunikációs vezetőként csatlakozott az ellenzék országgyűlési választási kampányához.  

Simon András elődje, a városházi kommunikációt eddig irányító Kovács Gábor vezérigazgató-helyettesként visszatér korábbi munkahelyére, a főváros turisztikai és kulturális eseményeit szervező Budapest Brand Zrt-hez.  

„Budapest sokszínűségét a várost alkotó közösségek adják, épp ezért a Budapest Brand azon dolgozik, hogy összekösse a formálódó közösségeket, elmesélje a város életét meghatározó történeteket, illetve egyedi élményt adjon az itt élőknek és az ide látogatóknak” - mondta Kovács Gábor.  

„Budapesten születtem, itt nőttem fel, itt lettek felnőttek a gyerekeim is. Csak Budapesttel tudom elmesélni az életemet. Szeretek budapesti lenni. Most lesz lehetőségem megmutatni, hogy miért” – mondta el Simon András.