Önkéntesen a tiszta természetért - Hulladékgyűjtés fővárosi természetvédelmi területeken

​A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata és a FŐKERT Nonprofit Zrt. közös szervezésében március 18-24. között az országos TeSzedd! mozgalom keretében a táblázatban szereplő fővárosi természetvédelmi területeken lesz gyűjtés.

Várnak minden lelkes érdeklődőt, aki fontosnak tartja, hogy környezetében hulladékmentesen élvezhesse a természeti értékeket és ezért tenni is hajlandó! Az ehhez szükséges eszközöket minden helyszínen biztosítják.

További információ: http://szelektalok.hu/teszedd/

Csak olyan szemetet szabad szedni, ami nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséget. A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni veszélyes hulladékot, építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy pl. nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjthető zöld hulladék sem! Össze lehet szedni ezeken kívül bármit, ami kesztyűs kézzel, biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, és nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.