Mobiljegy: kedvező tapasztalatok és további bővülés

A fővárosi közlekedési mobiljegy-rendszer projekt megvalósításáról szóló megállapodást 2019. április 10-én írta alá Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester. A mobiljegy bevezetését a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer részeként a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósítja meg.

Mobiljegyet első lépésként a 100E reptéri járatra lehetett váltani 2019 júniusától pilot projektként. Az első fázis kedvező tapasztalatai alapján szeptember 2-tól megkezdődött a rendszer hálózati kiterjesztésének pilot projektje, új termékekkel – a Budapest 24 órás jegy, a Budapest 72 órás jegy és a Budapest-hetijegy megvásárlásának lehetőségével – bővült az alkalmazás és maga a projekt. Az alkalmazás használatáról bővebb információ a https://bkk.hu/mobiljegy/ oldalon található.

Most újabb termékekkel bővül a mobiljegyrendszer, a repülőtéri vonaljegy és a napijegy típusú termékek mellett szeptember 30-ától már a teljes és kedvezményes árú havi és félhavi bérletek is megválthatók mobiltelefon segítségével, a teljes közösségi közlekedési hálózaton.

Szűcs Somlyó Mária

kommunikációs igazgató