Még idén elkezdődik a Berlini utca felújítása

Elindult az újpesti Berlini utca felújításáról szóló közbeszerzési eljárás, ideális esetben még az év első felében elkezdődhetnek a kivitelezési munkák. A rekonstrukcióval a környék rendezettebbé, a közlekedés pedig biztonságosabbá válik a Tél utca és a Kámfor utca között.

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában még idén elkezdődik az újpesti Berlini utca felújítása. Az erről szóló közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása ma jelent meg. A munkagépek a közbeszerzési eljárás lezárása és a vállalkozási szerződés megkötése után, várhatóan 2019. második negyedévében kezdhetik meg a munkát.

A felújítás célja, hogy biztonságosabbá váljon a közlekedés a térségben, ezért a kivitelezés során nem csak az úttest, hanem a járda és a kerékpárút is megújul. A rekonstrukció érinti a különböző forgalomtechnikai eszközöket, emellett átépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, illetve átalakul a közvilágítási hálózat. A fejlesztés során a zöldfelületekre is figyelnek, a megújuló útszakaszon összesen 12 facsemetét telepítenek.

Budapesti Közlekedési Központ