Ingyenes korcsolyázási lehetőség a budapesti óvodás és kisiskolás csoportoknak a Városligeti Műjégpályán

A 2019. év fővárosunk sportélete szempontjából kiemelt év, hiszen Budapest lesz Európa Sportfővárosa. Ezért jövőre azt tűztük ki célul, hogy minél több budapestivel megszerettessük a rendszeres testmozgást. Ezen felül is kiemelt figyelmet fordítunk a legfiatalabbak mozgásban gazdag életre nevelésére. Az eseménysorozathoz kapcsolódva a Városligeti Műjégpályát is üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ Nonprofit Kft. a 2018/19-es téli szezonban lehetőséget biztosít arra, hogy Budapesten minden nagycsoportos óvodás és alsó tagozatos gyermek megtanuljon korcsolyázni.

A Városligeti Műjégpálya ingyenes, 11 alkalmas korcsolyaoktatási programot indít az 5 év feletti óvodai és alsó tagozatos általános iskolai csoportoknak. A program befejeztével minden kisgyermek oklevelet és egy bérletet kap, amellyel 2019 végéig további 10 alkalommal hétköznap térítésmentesen korcsolyázhat.

A fentieken túl a fővárosi általános iskolák 5-8. osztályos tanulóinak, valamint a fővárosi középiskolák és egyetemek nappali tagozatos tanulóinak és hallgatóinak – az eddigi évekhez hasonlóan – továbbra is kedvezményes korcsolyázási lehetőséget kínál a műjégpálya.

A Budapesti Sportszolgáltató Központ a téli programsorozatról a napokban küldi el felhívását a budapesti óvodáknak és iskoláknak. A programsorozat részletei hamarosan megtalálhatók lesznek a Városligeti Műjégpálya honlapján (https://www.mujegpalya.hu/hu), valamint az intézményvezetőknek küldött tájékoztatókban.

Reméljük, hogy minél több budapesti gyermeknek és szüleinek okozhatunk ezzel a lehetőséggel mozgásban gazdag, örömteli perceket.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra

humán főpolgármester-helyettes