Margitszigeti zajügyeletet vezet be a Főváros

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala a Margitszigetről származó, a szomszédos kerületek lakóitól érkező zajpanaszok csökkentése érdekében 2017 júniusától a kritikus időszakban (2017. június 9-től 2017. október 15-ig 0.00 – 24.00 órában) folyamatos zajügyeletet üzemeltet.

Margitszigeti zajügyelet:

+ 36 30 837 2436

A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése szerint a zaj- és rezgésvédelmi ügyekben az elsőfokú hatósági jogkört a települési önkormányzat jegyzője, a főváros esetében a kerületi önkormányzat jegyzője, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi főjegyző gyakorolja. Budapesten jelenleg kizárólag a Margitsziget a Főváros által közvetlenül igazgatott terület.

Fentiek alapján kérjük, a zajügyeletet csak a Margitsziget vonatkozásában felmerülő zajpanaszokkal keressék meg, mert a zajterheléssel kapcsolatban csak ezen a területen rendelkezik a Főjegyző hatósági jogkörrel!
 
Fenti jogszabály alapján, azon szabadidős zajforrások esetében, amelyek nem a Margitszigeten működnek, minden esteben kérjük, a kerületi jegyzőt keressék. A közlekedési utakra vonatkozó zajpanaszok esetében a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya (orszagoszoldhatosag@pest.gov.hu) az elsőfokú zajhatóság, így kérjük, ilyen panaszokkal oda forduljanak​.

Városigazgatóság Főosztály