Másodfokú hőségriadó Budapesten

​Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az ÁNTSZ másodfokú hőségriasztást rendelt el csütörtöktől vasárnap éjfélig (2016. június 23. 00:00 órától 2016. június 26. 24:00 óráig). Tarlós István főpolgármester utasítására a Főváros cégei mindent megtesznek, hogy enyhítsenek a lakosság hőségérzetén.

Az FKF Nonprofit Zrt-nél csütörtök reggel 06.00 órától hétfő reggel 06.00 óráig fokozott készenlét lép életbe, a társaság locsolóautói folyamatosan, kétszer 12 órában locsolják a budapesti közúthálózatot. A nappali műszakban a társaság mosó munkagépei elsősorban a lakótelepeket és a sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka pedig a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, így munkavégzésünkkel nem akadályozzák a forgalmat.

Mivel az útburkolat 50-60 fokra is felhevülhet, az aszfaltra permetezett víz enyhíti a forróságot - egy időre 6-8 fokkal hűti le a burkolatot, leköti a port és a polleneket, így csökkentik a lakosság hőérzetét, javítják közérzetüket. A BKV megrendelése alapján szükség esetén a meghatározott vonalakon és gyakorisággal locsolják a villamossíneket a kivetődés megakadályozására.

A Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. által üzemeltetett strandok és fürdők teljes felkészültséggel várják a hűsölni vágyókat, valamint folyamatosan felhívják a fürdőzők figyelmét az erős UV sugárzásra, illetve a fokozott folyadékpótlás szükségességére.

Főpolgármesteri Hivatal

Kommunikációs Igazgatóság