Együttműködik a NAV a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal

A közbiztonság, a közrend erősítése a célja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi illetékességű adó- és vámigazgatóságai valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság között a napokban megújított együttműködési megállapodásnak.
 
A megállapodás aláíróinak szándéka a jogsértő cselekmények felderítése, visszaszorítása, megelőzése, a vagyonbiztonság, a vagyonvédelem eredményességének javítása, valamint a fővárosi lakosság biztonságérzetének növelése.

A budapesti piacokon, vásárokon, alkalmi rendezvényeken, a tömegközlekedési csomópontokban, pályaudvarokon és közterületeken az adó- és vámigazgatóságok, valamint a Rendészeti Igazgatóság munkatársai közös helyszíni ellenőrzéseket tartanak. A közös ellenőrzések célja a jogellenes cselekmények kiszűrése a tisztességes piaci szereplők és a lakosság érdekei védelmében. Az együttműködés elősegítheti a főváros területén a közúti áruszállítás hatékonyabb ellenőrzését.

Az együttműködési megállapodást a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága, valamint a NAV Észak-budapesti, Kelet-budapesti és Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága vezetői írták alá.

NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága