A BKK és a FÖRI szemtanúk jelentkezését várja

Sem a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), sem a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak (FÖRI) nincs információja olyan esetről, amelyről egy Facebook-csoport oldalára feltöltött anyag alapján a Borsonline számolt be 2016. május 22-én, miszerint egy vagy több jegyellenőr egy hazafelé tartó 12 éves kislányt nem engedett tovább a Blaha Lujza téren, mert annak nem volt diákigazolványa. A BKK és a FÖRI a nyilvánosság segítségét kéri az eset részleteinek tisztázásához.

2016. május 22-én, vasárnap olyan információk jelentek meg a sajtóban, miszerint egy jegyellenőr nem megfelelően viselkedett egy kiskorú gyermekkel, amiért annak nem volt diákigazolványa. Az ezzel kapcsolatos hír egy zárt közösségi oldalon jelent meg, konkrétumok nélkül. Sem a Budapesti Közlekedési Központnak, sem a jegyellenőri tevékenységet támogató Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak nincs olyan információja, amely alátámasztaná, hogy a leírt eset megtörtént.

A BKK és a FÖRI kéri az esetet a közösségi hálóra feltöltő, magát felháborodott édesanyaként leíró személyt, vagy esetleg más szemtanúkat, hogy a bkk@bkk.hu e-mail címen szíveskedjenek információkat adni: pontosan mikor történt az említett eset. További segítség lenne, ha a jegyellenőrökről (vagy legalább egyikükről) is tudnának személyleírást adni annak érdekében, hogy az ügy részleteit tisztázhassák és amennyiben - legnagyobb megdöbbenésünkre - előfordult volna, akkor az ilyenkor szokásos vizsgálatot a BKK lefolytathassa.

Budapesti Közlekedési Központ

Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság