A Budapesti Temetkezési Intézet a saját költségén állíttatja helyre a Fiumei úti sírkertben megrongált sírokat

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. mint a Fiumei úti sírkert üzemeltetője a saját költségén, a biztosítása terhére gondoskodik a megrongált síremlékek helyreállításáról - közölte az intézet hétfőn. Közleményük szerint múlt csütörtökön a sírkert dolgozói jelezték a károkozást, és haladéktalanul feljelentést tettek a rongálások ügyében. A biztonsági szolgálatot megerősítették. Hétfőn megkezdik a károk pontos felmérését, valamint ezzel egyidejűleg a sírhelyekkel kapcsolatos jogokkal rendelkezők kiértesítését.

A Budapesti Temetkezési Intézet mélységesen elítéli a Fiumei úti sírkertben elkövetett "barbár cselekményeket".

Korábban az Index egy olvasói fotó alapján közölte, hogy vandalizmus történt, a 43-as parcellában 17 sírt rongáltak meg és gyújtogattak is. Márvány sírköveket döntöttek le, van, ahol a sírt fedő kőlapot is felszedték.

Múlt szombaton az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-vel azt közölte: a VIII. kerületi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, rongálás bűntett gyanúja miatt nyomoz. A Miniszterelnökség aznapi közleményében elítélte a Fiumei úti temetőben történt sírrongálásokat.

MTI