Újabb kábellopások a H6-os HÉV vonalán

2012. november 5-én, hétfőn két helyszínen is megrongálták a H6-os HÉV vonalán az áramellátási rendszer kábeleit, amely a vonatközlekedésben is fennakadásokat okozott. Az összes kár emiatt mintegy 1,05 millió forint. A helyreállítási munkák idején a H6-os HÉV helyett a Közvágóhíd H és Pesterzsébet felső H állomások között pótlóbuszok szállítják utasainkat.
 
2012. november 5-én, hétfő éjszaka ismeretlen elkövetők kábelt loptak a H6-os HÉV vonalán. A 40 méter hosszúságú betáplálási kábelt a Közvágóhíd felé, Szigetszentmiklós-Gyártelepnél tulajdonították el. Ez a kábellopás a vonatforgalomban nem okozott fennakadást. Az anyagi kár kb. 300 ezer forint.
 
Ugyancsak november 5-én, hétfőn délután ismeretlen elkövetők betáplálási kábelt loptak a H6-os HÉV vonalán a Timót utca közelében. A kábellopással okozott károk helyreállítása idején a H6-os HÉV vonatai helyett Közvágóhíd H és Pesterzsébet felső H között pótlóbuszok közlekednek. Az ismeretlen elkövetők 147 méter hosszúságú betáplálási kábelt tulajdonítottak el. Az anyagi kár itt mintegy 750 ezer forint.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.
 
 
Budapesti Közlekedési Központ