A rendkívüli hőségben is gondoskodik a BKV a munkavállalóiról

A BKV Zrt. a rekordokat döntögető hőmérséklet mellett is mindent megtesz – az utasokat érintő hőterhelés csökkentésén túl – azért, hogy a Társaság dolgozói számára a rendkívüli hőségben elviselhetőbb legyen a munkavégzés.

Az elmúlt évek során kiemelt figyelmet fordítottunk a munkakörülmények javítására, ezen belül a végállomási tartózkodók csaknem teljes körű klimatizálására. A tartózkodókban hűtött italt biztosítunk járművezetőink számára, ezen felül a palackos ásványvíz és citromlé kiosztása is folyamatos.

A fentieken túl szervezési és intézkedési terv alapján, valamint „hőleváltási” rendszerrel végezzük a dolgozóink ellátását, illetve szükség esetén leváltását, valamint egyéb tartalékok mozgósítását. A hőségriasztástól kezdődően járművezetőink részére biztosítjuk a félreállás, leváltás lehetőségét.

A nyári időszakra való tekintettel könnyített formaruha viseletet tettünk lehetővé. Ennek során a női munkavállalóink részére a kendő, a férfiak esetében pedig a nyakkendő viselése nem kötelező, továbbá a bermuda nadrág viselése is megengedett.  

Társaságunk a nyári hőségben is mindent megtesz a munkatársak munkakörülményeinek javítására.

BKV Zrt.