Fővárosi támogatással keresik Budapest kerületeinek legjobb futóit

Különleges formátumú versenyt szervez a főváros futóinak az adidas szeptember 26-án a Margitszigeten. A District Battle Run elnevezésű, ingyenes rendezvényen a futók az általuk legjobban szeretett kerületnek ajánlhatják fel összegyűjtött kilométereiket. A legtöbb kilométert gyűjtő kerület 1 000 000 Ft  támogatást kap az adidastól meglévő vagy új futóútvonal kijelölésére. Az 5,3 kilométeres távra Béres Alexandrával lehet majd bemelegíteni.

A szeptember 26-ai, az adidas által életre hívott District Battle Run futóverseny a kerületek erőpróbája: minden résztvevő egy-egy budapesti kerületnek ajánlhatja fel az általa lefutott kilométereket az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendezett versenyen. – Izgalmas eseménynek nézünk elébe, örülünk, hogy a Fővárosi Önkormányzat sportágazatának támogatásával a világ egyik legszebb futóhelyén, a teljesen felújított margitszigeti futókörön rendezhetjük meg ezt a rendhagyó versenyt – mondta Császári Attila, az adidas marketingvezetője.

A versenyre korhatár nélkül bárki nevezhet, és minden egyes megtett szigetkörrel növelheti kerülete győzelmi esélyeit. A mintegy 5,3 kilométeres távra Béres Alexandrával készülhetnek fel a sportolók, és a rendezvény hangulatfelelősei, DJ Metha és Ritchey Dixon zenéjére indulhatnak el. A verseny házigazdája Péter Attila lesz, aki egész délelőtt szóval tartja majd a versenyzőket. – 9 órától egészen 13 óráig lehet majd gyarapítani a lefutott kilométereket. Célunk, hogy aktivizáljuk a fővárosi futókat, és együtt legyünk ezen a szombat délelőttön egy különleges verseny keretében. Az eredményhirdetésre 14 órakor kerül majd sor, amikor is kiderül, melyik kerület rendelkezik a legkomolyabb futó energiákkal – tette hozzá Végső Péter, az adidas brand managere. 

A futókat a célba érkezésükkor versenyhangulatú befutó zóna várja majd az Atlétika Centrumban, ahol az adidas legújabb fejlesztésű futócipőit is tesztelhetik majd a sportolók és az érdeklődők egyaránt.

Az esemény Facebook-oldala itt olvasható.

További részletek

Hol vannak Budapesten a legjobb futók? Óbudán, a belvárosban, vagy éppen Zuglóban? Vegyél részt a District Battle Run versenyen és mutasd meg, hogy a ti kerületetekben! Mit kell ehhez tenned? Gyere el 2015. szeptember 26-án, szombaton 9-13 óra között a Margitszigeti Atlétikai Centrumba és fusd le a szigetkört (5,3 km) a világ 5 legszebb futóhelye közé választott pályán. Hogy mennyi idő alatt futod le a távot, az most nem fontos! A lényeg az, hogy minél többen vegyetek részt és támogassátok szeretett városrészeteket. Az a kerület nyer, mely futói által 9 és 13 óra között a legtöbb kilométert gyűjti össze. A győztes kerület támogatást kap az adidastól meglévő vagy új futóútvonal kijelölésére. A nevezés díjmentes és a verseny helyszínén lesz rá mód. Készülj és találkozzunk szeptember 26-án!