Közlekedés

Közös felelősségünk, hogy megakadályozzuk a járvány terjedését és megóvjuk egymás egészségét, ezért Budapest vezetése arra kér mindenkit, hogy tartsa be az ajánlásokat, és hívja fel erre mások figyelmét is.
Új Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszok állnak forgalomba Budapesten, az első tizenhat leszállított járművet Karácsony Gergely főpolgármester adta át hétfőn.
Újabb termékekkel bővül a mobiljegyrendszer, a repülőtéri vonaljegy és a napijegy típusú termékek mellett szeptember 30-ától már a teljes és kedvezményes árú havi és félhavi bérletek is megválthatók mobiltelefon segítségével, a teljes közösségi közlekedési hálózaton.
Az autómentes nap nem arra szolgál, hogy kirekesszék az autókat a forgalomból, a kezdeményezés célja sokkal inkább az, hogy a közlekedési eszközök tudatos választására ösztönözze a lakosságot.
A mobiljegy bárhol, bármikor megváltható, akár néhány perccel a járat indulása előtt is a megállóban.
A Fővárosi Önkormányzat, a BKK Zrt. és a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. partnerként részt vesznek a 2017. június 1-jén indult, 3 éves, az Európai Unió Horizont 2020 programjának keretében 100%-os támogatású Cities-4-People K+F projektben.
A Szentendrei út felújítása közhasznú beruhás, ha a feljelentő pontatlan információkat közölt az ügyészséggel, annak következménye lehet.