Társadalmi célú kampányt indít a BMSZKI: az otthontalanok kiszolgáltatottságára akarják felhívni a figyelmet

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei társadalmi célú, az otthontalanokkal és az otthontalanná válással foglalkozó kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet az érintettek kiszolgáltatottságára.

A BMSZKI számára különösen fontos, hogy ne „csak” fedelet biztosítson, de tegyen azért is, hogy az ellátásra szorulók méltósággal élhessék mindennapjaikat. Olyan körülményeket, szolgáltatásokat akarnak biztosítani, amelyek hozzájárulnak, hogy a BMSZKI-val kapcsolatba kerülő otthontalanok minél teljesebb életet élhessenek.

A kampány 10 cikk és egy kisfilm segítségével szeretne tenni azért, hogy a hajléktalanságban élők mindennapi érzéseikkel, nehézségeikkel, emberi problémáikkal, szükségleteikkel együtt váljanak láthatóvá, mert egyedül a megismerés, a megértés, az elfogadás, a reális kép kialakulása hozhat igazán hatékony segítséget a védőháló nélkül élő, kiszolgáltatott embereknek.

A cikkek múlt hét elejétől jövő hét elejéig naponta kerülnek ki a BMSZKI Facebook oldalára, valamint a központ honlapján, összegyűjtve is olvashatók. 

​BMSZKI