Társadalmi egyeztetésre bocsátjuk a rászoruló személyek rendkívüli települési támogatásáról szóló rendelet tervezetét

​​Budapest Főváros Önkormányzata társadalmi egyeztetésre bocsátja a főváros területén tartózkodó rászoruló személyek rendkívüli települési támogatásáról szóló rendelet tervezetét 

A Fővárosi Közgyűlés a 591/2022. (VI. 29.) határozatával elfogadott „Otthon, mindenkinek. Fővárosi stratégia az otthontalanság és a hajléktalanság csökkentéséről” című dokumentum megállapította, hogy indokolt felülvizsgálni és továbbfejleszteni a rendkívüli települési támogatások fővárosi önkormányzati rendszerét, mivel a támogatások összege és a jogosultság felső jövedelmi határa hosszú ideje nem változott (és ezért reálértéken jelentősen csökkent), a támogatásokhoz való hozzáférés pedig jelentősen szűkült.

A támogatási rendszer megfelelősége mellett az új rendelet a támogatásokhoz való hozzáférést is fejleszti, részben a jogosultság jövedelmi határának a jelentős emelésével, részben egyes eljárási szabályok módosításával. 

A rendelettel kapcsolatban 2023. szeptember 8-ig van lehetőség a vélemények, hozzászólások megküldésére, a következő elektronikus levelezési címre: kovacs.tunde@budapest.hu

A véleményezést követően – az észrevételeket, megjegyzéseket, javaslatokat figyelembe véve – Fővárosi Közgyűlés a rendeletet 2023. szeptemberi ülésén fogadhatja el.

Köszönjük értékes hozzájárulását rendelet megalkotásához! 


A főváros területén tartózkodó rászoruló személyek rendkívüli települési támogatásáról szóló rendelet, valamint a megalkotásához kapcsolódó indoklások az alábbi listából tölthetök le: 

A társadalmi egyeztetésekre vonatkozó adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva érhetik el.