Pályázat fotó- és képzőművészeti projektek támogatására a Budapest 150 emlékévhez kapcsolódóan

1873. november 17-én egyesült Pest, Buda és Óbuda: megszületett a nemzet fővárosa. A 150. emlékév alkalmából nemcsak városegyesítő elődeink emléke előtt tisztelgünk, hanem Budapest kulturális identitásának sokszínűségét is ünnepeljük. Ez alkalomból – az ünnepségsorozat előkészítéséhez kapcsolódóan, Budapest Főváros Önkormányzatának pénzügyi támogatásával – a Pro Cultura Urbis Közalapítvány (a továbbiakban: PCU) pályázatot hirdet művészeti alkotóműhelyek, kulturális szervezetek, kiadók stb. támogatása céljából, különös tekintettel az olyan műalkotások létrehozására, amelyek a budapesti identitáshoz kapcsolódnak.


 

A pályázat célja:

A pályázat célja olyan, Budapest egyesítésének 150. évfordulójához kapcsolódó, új művészeti alkotások, kulturális projektek, produkciók, kiállítások, kiadványok vagy rendszeresen megvalósuló, de aktuálisan erre az alkalomra szóló projektek, produkciók, kiállítások, kiadványok megvalósításának támogatása, amelyek nem pusztán Budapest múltját, kulturális gyökereit mutatják be, hanem az egyesítés gondolatát, az itt élők egymáshoz való viszonyát is megjelenítik. 

A 2023. május 3-án közzétett pályázaton a Pro Cultura Urbis Közalapítvány Kuratóriuma 1-es és 2-es kategóriában nem hirdetett eredményt, ezért fotó- és képzőművészeti témában új pályázatot hirdet. A korábban 1-es és 2-es kategóriában pályázóknak módjában áll újra beadni a pályázatot a megadott új határidőig, vagy nyilatkozhatnak arról, hogy eredeti pályázatukat változatlanul fenntartják.

 

A pályázat keretösszege, jellege, az elnyerhető támogatás felső határa:

A rendelkezésre álló keretösszeg: 20 000 000 Ft.

Az elnyerhető támogatás felső határa pályázatonként: maximum 5 000 000 Ft.

A támogatás jellege: vissza nem térítendő támogatás.

Pályázati díj:  nincs.

Önerő: nem szükséges.

 

Pályázati kategóriák:

  1. fotóművészeti alkotás, projekt, kiállítás,
  2. képzőművészeti alkotás, projekt, kiállítás,

     

A pályázók köre:

Pályázatot az alábbi szervezetek nyújthatnak be:

  • Magyarországon bejegyzett, magyarországi székhelyű gazdasági társaságok,
  • Magyarországon bejegyzett, magyarországi székhelyű civil szervezetek,
  • egyéni vállalkozók.​


Beérkezési határidő:

2023. augusztus 21. 23 óra 59 perc 59 másodperc.


Letölthető dokumentumok: