Pályázati felhívás Felnőtt Autista Szabadidős és Kulturális Központ létrehozásának támogatására

​Budapest Főváros Önkormányzata a lakosság döntéshozásba való bevonásának részeként 2021-ben közösségi költségvetést indított, melynek keretében 1 milliárd forint felhasználására a város lakói tehettek javaslatot.

A fővárosi közösségi költségvetés keretében az Egész Budapest kategóriában nyertes ötletként Felnőtt Autista Szabadidős és Kulturális Központ megvalósítására adtak megbízást a budapesti polgárok.

A Fővárosi Önkormányzat a közösségi költségvetés keretében a programra 250 000 000 Ft támogatást biztosít. A támogatás célja olyan közösségi tér létrehozása, amely hiánypótló szolgáltatásokat nyújt autista emberek számára, ahol élethosszig tartó támogatásra és közösségekre találhatnak.

A pályázaton indulhatnak olyan nonprofit szervezetek és intézmények, amelyek alapdokumentumában szerepel autista emberek segítése, támogatása. A támogatás kizárólag új kulturális és szabadidős központ kialakítására nyerhető el, már meglévő szolgáltatások finanszírozására nem használható fel.

A pályázati felhívás, amelyet erre a hivatkozásra kattintva lehet letölteni, tartalmazza a pályázattal kapcsolatos részletes információkat, így többek között a pályázati programokkal szemben támasztott szakmai elvárásokat és a pályázat lebonyolításának ütemezését is.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. december 15.