Lezajlott a Zöld Budapest munkacsoport második 2022-es ülése

​​
A Zöld Budapest munkacsoport tagjai több közlekedéssel és forgalommal kapcsolatos témáról, valamint a légszennyezettséggel kapcsolatos közelgő közösségi gyűlésről beszélgettek a 2022. július 13-i ülésen. 

2022. július 13-án lezajlott a Zöld Budapest munkacsoport második plenáris ülése az évben. Az eseményen a Fővárosi Önkormányzat és a BKK munkatársain kívül 13 civil szervezet képviselője vett részt. 

Az ülésen két napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek: a BKK társadalmi egyeztetésre bocsátott projektjeiről (aktív- és mikromobilitási stratégia, kerékpárforgalmi főhálózati terv, közlekedésbiztonsági és stratégiai forgalomcsillapítási terv), és a fővárosi légszennyezettség csökkentéséről szóló, szeptemberre tervezett közösségi gyűlésről volt szó.  

A Zöld Budapest egyike a 2021 tavaszán megalakult három civil munkacsoportnak. Az Esélyteremtő Budapest, a Nyitott Budapest és a Zöld Budapest munkacsoportok a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő tevékenységet végző, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak. 

Az ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható, a három munkacsoport korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el​.