Civileknek tartott tájékoztatót a Főváros a 2023-as költségvetésről

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes 2022. december 7-én tartott tájékoztatót a Budapesti Civil Adatbázisban regisztrált szervezetek képviselőinek, valamint a fővárosi civil munkacsoportok tagjainak Budapest 2023-as költségvetéséről.  

A tájékoztatón a résztvevők betekintést kaphattak a következő év költségvetésének tervezetébe, majd kérdéseket tehettek fel a főpolgármester-helyettesnek az elhangzottakkal kapcsolatban. A találkozóról készült összefoglaló itt olvasható, az azon bemutatott prezentáció pedig itt megtekinthető. 

Budapest 2023-as költségvetését 2021. december 14-én fogadta el a Fővárosi Közgyűlés, a rendelet az önkormányzat költségvetési bevételeit 407 milliárd 766 millió 184 ezer 942 forintban, költségvetési kiadásait 465 milliárd 327 millió 392 ezer 367 forintban állapította meg. Mindemellett 6 milliárd 94 millió 36 ezer 824 forintot fordít idén hiteltörlesztésre az önkormányzat. Az elfogadott költségvetésről bővebben hírt adott a Városháza, melyet itt lehet elolvasni, a költségvetésről szóló előterjesztés és kiegészítő mellékletei pedig ezen a hivatkozáson ismerhetők meg. 

A Budapesti Civil Adatbázisban szereplő szervezetek és a fővárosi civil munkacsoportok tagjai harmadik alkalommal ismerhették meg külön tájékoztató keretében az elfogadás előtt álló költségvetési rendelettervezetet, először 2020 decemberében került sor ilyen eseményre. A költségvetési tájékoztató része a Főváros azon törekvésének, hogy a budapesti civil szervezetek minél aktívabb résztvevői legyenek az önkormányzati döntések előkészítésének.  

A civil munkacsoportok munkájában regisztrációt követően bármely budapesti civil szervezet részt vehet, ehhez az ezen a linken elérhető online űrlapot kell csupán kitölteni. Az adatbázisba regisztrálni szintén az előbbi űrlapon keresztül lehet, mely lehetővé teszi a Budapesten tevékeny civil szervezetek számára, hogy első kézből értesüljenek az önkormányzati munkát érintő ügyekről.