Kérdőív a Margitszigetről

Mondd el a véleményed a Margitszigetről!

A Margitsziget Budapest egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb parkja. A Főváros mint fenntartó időről-időre értékeli, hogy a parkhasználat, a szigeten elérhető szolgáltatások mennyisége és színvonala, a parkot érő terhelés egyensúlyban van-e, fenntartható-e. A látogatók magas száma, illetve a szigeten zajló tevékenységek sokfélesége miatt ugyanis az elmúlt időszakban egyfajta túlhasználat érződik.

Ezzel a kérdőívvel a rendeletmódosítást megalapozóan szeretnénk felmérni a szigetet használók véleményét a Margitsziget „pihenősziget" jellegének megerősítéséről, a Margitszigeten jelen lévő, közterület-használati rendelettel szabályozott szolgáltatásokról, valamint a Margitszigetet használók egyéb igényeiről, preferenciáiról.

A Főváros ugyanis úgy szeretné megerősíteni a Margitsziget „pihenősziget" jellegét - amely a Margitsziget terhelésének csökkentését, csendesítését és a zöldfelületek védelmét szolgálná – hogy közben figyelemmel van a Margitszigetet használók véleményére az itt lévő szolgáltatások kapcsán. Ennek keretében kerül sor a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló közterületek használatáról szóló 3/2013. (III.8.) önkormány zati rendelet felülvizsgálatára.

A kérdőív kitölthető online vagy a margitszigeti intézményekben papíron.

A kérdőív linkje: bit.ly/margitsziget2022
​​