TÉR_KÖZ - a Főpolgármesteri Hivatal pályázatot hirdet a főváros közösségi tereinek fejlesztéséreBudapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pályázatot hirdet a főváros közösségi tereinek fejlesztésére: közterületek komplex megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására. Pályázatot az egyes kerületi önkormányzatok nyújthatnak be, projektgazdaként együttműködve a helyi magánszférával és civil szervezetekkel.

A támogatás alapvető célja a város közösségi tereinek megújítása, amelyek keretében
- a városképi látvány, a fenntartható használat által felértékelődik a közösségi tér, ami így a környék társadalmi folyamataira is pozitív hatást gyakorol;
- a közterületeken új gazdasági és közösségi funkciók jelennek meg helyi kezdeményezés alapján;
- innovatív, energiahatékony, környezettudatos és gazdaságilag fenntartható közösségi terek jönnek létre;
- a megvalósuló program a helyi társadalmi kohéziót erősíti;
- az alulhasznosított területek, foghíjak, üres ingatlanok átmeneti hasznosítása által új közösségi terekkel bővül a városrész.

A helyi kezdeményezésekre vonatkozó javaslataikkal a civil közösségek a kerületi önkormányzatokhoz fordulhatnak. A pályázatokat a helyi önkormányzatok nyújthatják be legkésőbb július 31-ig.
 

Szakmai fórum

Több mint százan vettek részt az Erzsébet téri Design Terminálban rendezett szakmai fórumon, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal városépítési főosztálya a Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázathoz kapcsolódva.